Terug naar toen : Pronkstuk van Eindhoven
Weliswaar niet verkozen tot het Pronkstuk van Nederland, maar wel finalist in de categorie ontwerp is de DAF 600. Hoe mooi en terecht zou het zijn geweest als dit exempel van Eindhovens Design dat zestig jaar geleden, in februari 1958, voor het eerst aan het publiek werd gepresenteerd op de AutoRAI in Amsterdam tot Pronkstuk van Nederland was verkozen?
Terug naar toen: de telefoongids
Het was groot nieuws vorige week. De papieren telefoongids houdt er mee op. Nooit meer dat dik pak papier op de deurmat, dat vervolgens een plek kreeg in een la en een jaar later, nog onberoerd, werd vervangen door een geactualiseerd exemplaar.
Terug naar toen; Mijnheer Remi
‘Een ietwat hoekige man, zeker geen dynamische persoonlijkheid. De taal der diplomaten lag hem niet. Hij miste soms gevoel voor proporties. Hij was niet van de achter-ommetjes, maar ging recht door zee. Daar was geen woord Frans bij.’ Desondanks was hij zeer geliefd. Mijnheer Remi werd hij genoemd door zijn personeel. ’s Ochtends was hij als eerste op kantoor, tijd voor ontspanning of vakantie gunde hij zichzelf nauwelijks, zelfs niet toen hij daarvoor ruimschoots de leeftijd en de middelen had.
Twee manen lang leven als in de IJzertijd
Woensdag 17 januari a.s. verzorgt heemkundelid Anneke Boonstra, van heemkundekring H.N. Ouwerling (Deurne)een lezing met de titel: Twee manen lang leven als in de IJzertijd. Aanvang 20.00 uur in Cultuurcentrum Martien van Doorne. Gratis toegang voor leden; € 2,50 entree voor niet-leden.
Lezing over De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant en De verdwenen kerken van Noord-Brabant door Wies van Leeuwen
Op vrijdag 19 januari om 19.00 uur is Wies van Leeuwen te gast bij boekhandel Van Piere. Hij zal een lezing geven over zijn twee boeken over kerken in Noord-Brabant: De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant en De verdwenen kerken van Noord-Brabant. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.
Terug naar toen; Zwarte zaterdag
Woensdag 6 december wordt bij het Oystermonument het Sinterklaasbombardement van 6 december 1942 herdacht. De Britse luchtmacht kwam met 91 bommenwerpers naar Eindhoven gevlogen om de Philipsfabrieken te bombarderen. De afloop is genoegzaam bekend. Ook de binnenstad werd vol geraakt met vele doden en verwoestingen tot gevolg. Terwijl deze dramatische gebeurtenis telkens aandacht krijgt is die er voor een andere merkwaardig genoeg niet, althans nauwelijks. Tot nu dan.
Terug naar toen; zie ginds ….
Zaterdag 17 november 1962, even voor 15.00 uur: Het is koud, bitterkoud zelfs. Er staat een snerpende wind. Weer dus om lekker binnen te blijven. De kachel en de radio aan, kleurpotloden en tekenblok uit de la en kleuren maar...
ZOEKEN...